Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

Annonsere på Tiktok selv eller la ekspertene ta over?

Bilde av resultater fra tiktokannonsering gjort av NEZ eksperter

Annonsere på Tiktok selv eller la ekspertene ta over?

26. februar 2023

TikTok er en av de raskest voksende sosiale medieplattformene i verden, og det er en stadig mer populær kanal for bedrifter å nå ut til et yngre publikum. TikTok annonsering gir bedrifter muligheten til å målrette annonser mot en yngre og svært engasjert målgruppe. Men bør du gjøre det selv eller la en ekspert ta jobben?

Hva er TikTok annonsering?

TikTok annonsering gir bedrifter muligheten til å plassere annonser i TikTok-feeden til brukerne. Annonseformatene inkluderer videoer, bildekaruseller og merkevareinnganger. Annonser kan målrettes mot en spesifikk målgruppe basert på demografi, interesser og geografi.

Hvordan fungerer TikTok annonsering?

For å komme i gang med TikTok annonsering, må du opprette en TikTok-annonsekonto og velge et annonseformat. Deretter må du velge målgruppen din og budsjettet ditt. Du kan velge å sette opp annonsering på en kostnad per klikk (CPC) eller en kostnad per visning (CPV) basis. TikTok annonser kan vises i forskjellige områder på plattformen, inkludert «For You» -siden, søkesiden og brukerens profilside.

Fordeler ved å gjøre det selv:

Å gjøre TikTok annonsering selv kan være en god løsning for mindre bedrifter med et begrenset budsjett. Det gir deg også mer kontroll over annonseringen din, og du kan tilpasse annonsene og målgruppen basert på dine egne behov og ønsker. Ved å gjøre det selv, kan du også lære mer om TikTok annonsering og hvordan det fungerer, noe som kan være nyttig for fremtidig annonsering på plattformen.

Ulemper ved å gjøre det selv:

Det kan være vanskelig å navigere i TikTok annonseringsplattformen hvis du ikke har mye erfaring eller ekspertise på området. Det kan også være utfordrende å finne den riktige målgruppen og å lage annonser som fanger oppmerksomheten til brukerne på plattformen. Hvis du gjør feil i annonseringen din, kan det føre til at du kaster bort mye penger på mislykkede annonser.

Hvorfor bør du la en ekspert gjøre det?

Å få hjelp fra en ekspert på TikTok annonsering kan hjelpe deg med å sikre at annonseringen din er effektiv og gir gode resultater. En ekspert vil ha erfaring med TikTok annonsering og vil kunne hjelpe deg med å finne den riktige målgruppen, lage engasjerende annonser og optimalisere annonseringskampanjene dine for å gi best mulig avkastning på investeringen din.

Det kan også være billigere å la en ekspert gjøre det fra starten av, fremfor å gjøre feil som kan koste deg mye penger i det lange løp. Ved å jobbe med en ekspert kan det bli gjort riktig og lønnsomt fra starten.

Hvordan sette opp Tiktok annonser selv?

Å sette opp en TikTok-annonse kan virke overveldende, spesielt hvis du er ny på plattformen. Her er en grunnleggende trinn-for-trinn-guide for å hjelpe deg med å komme i gang:

  1. Opprett en TikTok-annonsekonto: Gå til TikTok Ads Manager-siden, logg inn eller opprett en konto og godta vilkårene.
  2. Lag en kampanje: Trykk på «Opprett» og velg kampanjetypen som passer best for dine mål og budsjett. Du kan velge mellom bevissthet, trafikk, appinstallasjoner, konverteringer og mer.
  3. Velg målgruppen: Bestem hvem du vil nå med annonsen din ved å velge kjønn, alder, geografi, interesser og mer.
  4. Sett budsjett og tidsramme: Angi hvor mye du vil bruke på kampanjen og hvor lenge du vil at annonsen din skal vises.
  5. Lag annonser: Velg annonseformatet som passer best for dine mål og målgruppe. Du kan velge mellom bilde, video, karusell og mer.
  6. Legg til kreativt innhold: Last opp det visuelle innholdet ditt og skriv en engasjerende tittel og beskrivelse.
  7. Velg plassering: Velg hvor annonsen din skal vises, som for eksempel i TikTok-feeden, For You-siden eller i TikTok-stories.
  8. Sett opp sporing: Legg til sporingskoder eller konverteringshendelser for å måle suksessen til kampanjen din.
  9. Gjennomgå og publisere: Gå gjennom kampanjen din og publiser den når du er fornøyd med alt.

Det er viktig å merke seg at dette bare er en grunnleggende guide, og at det kan være mange flere trinn og detaljer som er involvert i å lage en effektiv TikTok-annonse. Hvis du er usikker på hvordan du skal sette opp en annonse på riktig måte, kan det være lurt å vurdere å bruke en ekspert for å hjelpe deg med å få best mulig resultat fra kampanjen din.

Innholdsfortegnelse