Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

Hvordan unngå hacking og phishing: Anbefalte programmer for beskyttelse

Hvordan unngå hacking og phishing

Hvordan unngå hacking og phishing: Anbefalte programmer for beskyttelse

19. april 2023

I en verden der internett spiller en stor rolle i våre daglige liv, er det avgjørende å være oppmerksom på nettsikkerhet og hvordan du kan beskytte deg mot trusler som hacking og phishing. I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom hva hacking og phishing er, hvordan du unngår dem og liste opp noen anbefalte programmer som kan hjelpe deg med å forbedre nettsikkerheten din.

Hacking og phishing: Hva er det?

Hacking refererer til ulovlig tilgang til en datamaskin eller nettverk, ofte utført av personer som kalles «hackere». De bruker ulike metoder for å få tilgang til sensitiv informasjon, ødelegge data eller overvåke brukernes aktivitet uten deres samtykke.

Phishing er en svindelmetode der angripere utgir seg for å være en pålitelig kilde og sender e-postmeldinger eller annen kommunikasjon for å lure mottakeren til å gi fra seg sensitive data som passord, bankinformasjon eller personlig identifiserbar informasjon (PII).

Hvordan unngå hacking og phishing

 1. Vær forsiktig med e-poster, meldinger og lenker: Ikke klikk på mistenkelige lenker eller last ned vedlegg fra ukjente kilder. Dobbelsjekk avsenderens e-postadresse og sørg for at den virkelig tilhører den organisasjonen de hevder å representere.
 2. Oppdater programvare regelmessig: Pass på å holde operativsystemet, nettleser og annen programvare oppdatert. Oppdateringer inkluderer ofte sikkerhetsforbedringer som beskytter mot nye trusler.
 3. Bruk sterke og unike passord: For alle kontoene dine, velg sterke passord som inneholder en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Unngå å bruke samme passord for flere kontoer.
 4. Installer antivirus- og sikkerhetsprogrammer: Last ned og installer et anerkjent antivirusprogram og en brannvegg for å beskytte datamaskinen din mot virus, malware og andre angrep.
 5. Sikre nettverket ditt: Pass på at du bruker en sikker internettforbindelse, spesielt når du utfører sensitive transaksjoner som bank eller shopping. Unngå å koble til ukjente Wi-Fi-nettverk.
 6. Vær oppmerksom på personverninnstillingene: Juster personverninnstillingene på sosiale medier og andre online tjenester for å sikre at du ikke deler for mye informasjon ufrivillig.

Anbefalte programmer for nettsikkerhet

 1. Antivirusprogrammer: Norton 360, Bitdefender, Kaspersky og McAfee er noen populære alternativer for effektivt antivirusbeskyttelse.
 2. Brannvegg: ZoneAlarm, Comodo Firewall og GlassWire kan gi ytterligere beskyttelse mot hackere og skadelige nettverksangrep.
 3. Passordbehandling: Passordadministratorer som LastPass, Dashlane og 1Password kan hjelpe deg med å organisere, generere og lagre sterke passord.
 4. VPNs (virtuelle private nettverk): VPN-tjenester som NordVPN, ExpressVPN og ProtonVPN krypterer internettforbindelsen din og skjuler IP-adressen, noe som gir bedre personvern og sikkerhet.
 5. To-faktor-autentisering (2FA): Aktiver to-faktor-autentisering på kontoer der det er mulig for å legge til et ekstra lag med sikkerhet. Apper som Authy eller Google Authenticator kan bistå i dette.

Ved å følge disse forslagene og bruke anbefalte programmer for nettsikkerhet, vil du være bedre rustet til å beskytte deg selv mot hacking, phishing og andre nettbaserte trusler.

Innholdsfortegnelse