Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

9 ting du aldri bør legge ned i avløpet, men sannsynligvis ha

9 ting du aldri bør legge ned i avløpet, men sannsynligvis ha

9 ting du aldri bør legge ned i avløpet, men sannsynligvis ha

23. januar 2024

I våre hjem spiller avløpet ofte rollen som en uuttalt helt – sluker ned våre feil og uhell uten en eneste klage til den en dag ikke kan det. Da er skaden gjort, og vi blir stående i en pool av beklagelse, og tørker opp konsekvensene av vår uvitenhet.

De fleste av oss har sendt noe i avløpet som vi ikke burde ha. Nå peker vi ikke fingre eller deler ut skyld, men det er på høy tid å avdekke sannhetene om hva som foregår i den serpentine underverdenen til rørleggerarbeidet vårt.

Biter av papir og plast:

Vasken er ikke en søppelbøtte, ikke engang for små bittesmå søppelbiter som virker for små til å være skadelige. De største papirskyldige som går ned i vasker og danner en tette er klistremerker fra frukt og grønnsaker. Disse tilsynelatende ufarlige papirbitene kan raskt samle seg og kombineres med annet rusk i rørene dine, og skape en gjenstridig og rotete blokkering.

Biter av papir og plast

Selv små biter av plast, som flaskekorker eller emballasje, kan utgjøre en trussel når de vaskes ned i avløpet. De kan bli fanget i rørene og bidra til oppbygging av andre materialer, noe som fører til en fullstendig blokkering som kan være et mareritt å håndtere.

For å unngå hodepinen ved å håndtere en tett vask, er det avgjørende å være oppmerksom på hva du lar gå i avløpet. Kast alltid papir- og plastgjenstander i egnet avfallsbeholder, i stedet for å risikere potensialet for tilstopping. Ved å være proaktiv når det gjelder hva som går ned i vasken din, kan du spare deg selv for tid, penger og frustrasjon ved å håndtere et rørleggerproblem som kan forebygges.

Kaffegrut:

Kaffegrut kan virke ufarlig, men når det vaskes ned i avløpet, kan det forårsake alvorlige problemer. Over tid kan grunnen bygge seg opp og skape blokkeringer i rørene dine. Dette kan føre til tresko, langsom drenering og til og med kostbare reparasjoner. Ved å kaste kaffegruten i søpla kan du forhindre disse problemene og holde rørleggerarbeidet i god stand.

I tillegg til å beskytte rørleggerarbeidet, er det også bedre for miljøet å unngå å legge kaffegrut i avløpet. Når kaffegrut havner i kloakksystemet, kan det bidra til tilstopping og overløp, som kan skade lokale vassdrag og dyreliv. Ved ganske enkelt å kaste kaffegruten i søpla kan du gjøre ditt for å beskytte miljøet og forhindre unødvendig forurensning.

Bomullsdotter:

Den absorberende egenskapen til bomullsboller gjør dem til et praktisk valg for ulike oppgaver, men nettopp denne kvaliteten kan føre til problemer når de kastes på feil måte. Når bomullsdotter skylles ned i avløpet, kan de samle seg og forårsake blokkeringer i rør og avløpssystemer. Dette kan resultere i kostbare reparasjoner og potensielle miljøfarer.

Så, hva bør du gjøre med brukte bomullsboller i stedet? Svaret er enkelt: kast dem i søpla. Ved å kaste bomullsdotter i søppelet, kan du forhindre tilstopping i rørene og bidra til å beskytte miljøet.

I tillegg til potensielle rørleggerarbeid og miljøproblemer, kan det å legge bomullsboller i avløpet også ha negative konsekvenser for vannbehandlingsanlegg. Disse fasilitetene er ikke designet for å håndtere bomullsboller og andre ikke-biologisk nedbrytbare gjenstander, noe som kan føre til ineffektivitet i behandlingsprosessen og økte driftskostnader.

Vannmålere er viktige for å måle vannmengden som brukes av husholdninger, bedrifter og andre bedrifter i Oslo. Lei en ekspert på vannmåler Oslo for å forstå mer om det.

Eggeskall:

Eggeskall

Du tenker kanskje ikke to ganger på å kaste et eggeskall ned i vasken mens du lager frokost, men denne lille handlingen kan føre til store problemer. Formen på eggeskall gjør dem altfor lette å sette seg inn i avløpet, og deres overraskende holdbarhet betyr at de ikke løses opp fra vanneksponering med det første. Det er en oppskrift på katastrofe, og før du vet ordet av det, står du overfor et tett avløp som legger en demper på morgenrutinen din.

Så, hva kan du gjøre for å forhindre at eggeskall forårsaker en dreneringstopp? Svaret er enkelt: legg dem aldri i avløpet. Vurder heller alternative måter å kaste eggeskall på. Du kan for eksempel legge dem til komposthaugen din eller bruke dem som naturlig gjødsel for hagen din. Ved å finne kreative måter å gjenbruke eggeskall på, kan du unngå hodepinen ved å håndtere et tett avløp.

Fett, fett og olje:

Det er viktig å forstå at fett, fett og olje aldri bør legges i avløpet. I stedet bør de kastes i søpla. Dette inkluderer ikke bare matolje, men også smør, smult og andre fettstoffer som brukes på kjøkkenet ditt.

Så hvordan bør du gå frem for å kvitte deg med fett, fett og olje? Nøkkelen er å oppbevare dem i en lukkbar engangsbeholder før du kaster dem i søpla. Dette vil forhindre at stoffene lekker og forårsaker rot i søppelbøtta. Ved å ta dette enkle trinnet kan du gjøre ditt for å forhindre tilstoppede rør og holde rørleggersystemet i god stand.

Det er viktig å merke seg at å helle fett, fett eller olje i avløpet kan få alvorlige konsekvenser. Ettersom disse stoffene avkjøles og stivner, kan de skape blokkeringer i rørene dine, noe som kan føre til rørleggerproblemer og potensielt kostbare reparasjoner. I tillegg, når fett, fett og olje kombineres med annet rusk i rørene dine, kan de danne gjenstridige tresko som er vanskelige å fjerne.

Husholdningskjemikalier:

Feil avhending av husholdningskjemikalier kan ha alvorlige konsekvenser for både miljø og folkehelse. Når disse kjemikaliene helles ned i avløpet, kan de forurense vannkilder, skade vannlevende liv og til og med finne veien tilbake til drikkevannet vårt. I tillegg kan kjemikaliene korrodere rør og skade kloakkbehandlingssystemer, noe som fører til kostbare reparasjoner og potensielle helsefarer for avløpsrensearbeidere.

For å sikre at du kaster husholdningskjemikalier på riktig måte, er det viktig å sjekke etiketten på hvert produkt. Etiketten vil gi instruksjoner om hvordan kjemikaliet skal kastes på en sikker og ansvarlig måte. I de fleste tilfeller vil dette innebære å ta produktet til et utpekt innsamlingssted for farlig avfall eller delta i et fellesinnsamlingsarrangement. Ved å følge disse retningslinjene kan du bidra til å beskytte miljøet og forhindre skade på deg selv og andre.

Kattekull:

Kitty-strø har et beryktet rykte for å skape kaos på rørleggersystemer. Til tross for påstandene fra noen merker om at produktene deres er «skyllebare», er realiteten at selv disse såkalte skyllebare kullene kan utgjøre en alvorlig risiko. Når kattesøppel skylles ned i toalettet, kan det føre til tette rør, kloakkstøtter og farlig tilbakestrømning. Ikke bare kan dette resultere i kostbare reparasjoner, men det utgjør også en trussel mot folkehelsen og miljøet.

Selv om et produkt er merket som skyllbart, er det best å være forsiktig og unngå å skylle kattekull helt. De potensielle konsekvensene oppveier rett og slett bekvemmeligheten ved å kaste den i avløpet. I stedet er den tryggeste og mest ansvarlige måten å kaste kattesand på ved å legge den i søppelet. Dette bidrar ikke bare til å forhindre rørleggerproblemer, men minimerer også risikoen for å forurense vannkilder og skade akvatiske økosystemer.

Menstruasjonshygieneprodukter:

Når det gjelder menstruasjonshygieneprodukter, er riktig avhending avgjørende for både personlig og miljømessig helse. Å spyle et menstruasjonshygieneprodukt ned i toalettet kan virke som en praktisk løsning, men det kan føre til betydelige rørleggerproblemer og miljøskader. Faktisk er noen menstruasjonshygieneprodukter designet for å utvide seg når de er fuktige, noe som gjør dem til en potensiell årsak til rørleggerkatastrofer.

Å spyle menstruasjonshygieneprodukter ned i toalettet kan føre til alvorlige rørleggerproblemer. Disse produktene er ikke laget for å brytes ned i vann, og de kan lett føre til tette rør i hjemmet ditt. Noen menstruasjonshygieneprodukter, som tamponger og bind, kan utvide seg når de er fuktige, noe som ytterligere forverrer risikoen for tilstopping. Dette kan resultere i kostbare og upraktiske rørleggereparasjoner, for ikke å nevne potensialet for kloakkbackup og miljøforurensning.

Pasta:

Pasta og andre stivelsesholdige karbohydrater som ris og korn motstår søppeltømmingens blader og desintegrering i vann. Med andre ord, hvis de går ned i vasken, vil de ikke bli brutt opp i biter, og de vil klamre seg til sidene av røret i lang tid. Dette kan føre til tresko, sikkerhetskopier og potensielt kostbare rørleggerreparasjoner. Selv om det kan virke praktisk å vaske rester av pasta ned i avløpet, er det en vane som kan få alvorlige konsekvenser.

Når pasta og annen stivelsesholdig mat samler seg i rørene dine, skaper de det perfekte miljøet for blokkeringer. De klebrige restene kan fange opp annet rusk, for eksempel matrester og fett, noe som fører til en gjenstridig hindring som kan forstyrre vannstrømmen og forårsake ubehagelige lukter fra avløpet. I alvorlige tilfeller kan denne opphopningen resultere i en fullstendig blokkering, som krever profesjonell intervensjon for å løse.

Siste ord!

Det tilsynelatende trivielle emnet med vaskeetikette har betydelige implikasjoner for både miljøpåvirkningen vår og de kostbare reparasjonene som kan oppstå ved feil avhending. Uvitenhet om vedlikehold av avløp kan føre til en kaskade av negative konsekvenser, fra forurensende vannsystemer til å forårsake blokkeringer, lekkasjer og alvorlig forurensning.

Åpenbaringen av de ni tingene som aldri bør legges ned i avløpet, tjener som en veiledning for å styrke enkeltpersoner til å bli voktere av rørene sine, og til slutt bidra til helsen til hjemmene våre og miljøet.

Innholdsfortegnelse