Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

Annonsere på Pinterest – gjøre det selv eller la en ekspert ta jobben?

Resultater fra pinterest annonsering i Norge gjort av en ekspert

Annonsere på Pinterest – gjøre det selv eller la en ekspert ta jobben?

26. februar 2023

Er du en bedriftseier som ønsker å øke synligheten og salget av produktene dine? Da er Pinterest annonsering en strategi du ikke vil gå glipp av. Pinterest er en visuell søkemotor der brukere kan lagre, organisere og oppdage inspirerende bilder og videoer. Det er en plattform med et høyt engasjement, og det er derfor en ideell kanal for bedrifter som ønsker å markedsføre seg.

Men, bør du gjøre det selv eller la en ekspert ta jobben? Det er et spørsmål mange bedriftseiere stiller seg selv. Svaret er ikke alltid enkelt, men la oss se nærmere på hva Pinterest annonsering innebærer og hva en ekspert kan tilby deg.

Hva er Pinterest annonsering?

Pinterest annonsering gir deg muligheten til å nå ut til en stor målgruppe og markedsføre produktene dine på en visuelt tiltalende måte. Du kan velge å annonsere gjennom Promoted Pins, Promoted Videos, Promoted App Pins eller Shopping Ads. Promoted Pins og Promoted Videos fungerer på samme måte som vanlige Pins, men de har blitt betalt for å vises høyere i søkeresultatene og i brukernes feed. Promoted App Pins viser frem appen din i en Pin og lar brukerne laste den ned direkte fra Pinterest. Shopping Ads lar deg markedsføre produktene dine og knytte dem direkte til nettbutikken din.

Hvorfor velge en ekspert?

Å sette opp og optimalisere en Pinterest annonsekampanje kan være en tidkrevende og komplisert prosess. Det krever innsikt i Pinterests annonseringsplattform, markedsføringsstrategi og analyseverktøy. En ekspert vil ha erfaringen og kunnskapen som trengs for å sikre at kampanjen din blir satt opp riktig og når de rette menneskene.

Fordeler med å bruke en ekspert

En ekspert vil kunne hjelpe deg med å:

 • Velge riktig målgruppe og søkeord for kampanjen din
 • Opprette engasjerende annonser som tiltrekker seg oppmerksomhet
 • Overvåke kampanjen og optimalisere den i sanntid
 • Maksimere avkastningen på investeringen din

Ulemper med å gjøre det selv

Å gjøre det selv kan være fristende fordi det sparer penger, men det kan også føre til at du kaster bort penger på kampanjer som ikke fungerer. Her er noen vanlige feil som bedriftseiere gjør når de prøver å sette opp Pinterest annonsekampanjer på egen hånd:

 • Ikke å velge riktig målgruppe eller søkeord
 • Bruke svake bilder eller videoer i annonsene
 • Ikke å overvåke kampanjen jevnlig og optimalisere den deretter
 • Ikke å teste ulike annonseformat eller strategier

Hvordan lage egne ads på Pinterest

Hvis du er en nybegynner på annonsering på Pinterest, kan det virke som en enkel prosess, men det er viktig å huske på at det krever litt tid og innsats for å lykkes.

Her er noen trinn som kan hjelpe deg i gang:

 1. Opprett en Pinterest-bedriftskonto: Hvis du ikke allerede har en Pinterest-konto for bedriften din, kan du enkelt opprette en gratis ved å følge instruksjonene på Pinterests bedriftsside.
 2. Planlegg kampanjen din: Før du begynner å lage annonser, er det viktig å tenke på hva du vil oppnå med kampanjen din. Vil du øke trafikken til nettstedet ditt, øke salget eller øke merkevarebevisstheten? Å ha en klar målsetting vil hjelpe deg å lage mer effektive annonser.
 3. Lag annonsene dine: Pinterest-annonser er visuelt tiltalende og kan inkludere bilder, videoer og karuseller. Det er viktig å bruke høykvalitetsbilder og videoer som vil fange oppmerksomheten til målgruppen din.
 4. Velg målretting: Pinterest gir deg muligheten til å målrette annonser til spesifikke målgrupper basert på alder, kjønn, interesser og søkeord. Du kan også velge å rette annonsene mot personer som har besøkt nettstedet ditt eller interagert med dine tidligere Pinterest-oppdateringer.
 5. Test og juster: Som med enhver annonseringskampanje, er det viktig å teste og justere annonsene dine for å se hva som fungerer best for din bedrift og din målgruppe. Pinterest tilbyr verktøy for å spore ytelse og resultater, slik at du kan finjustere kampanjen din basert på dataene du samler inn.

Selv om det kan virke enkelt å lage annonser på Pinterest, er det viktig å huske på at det krever tid og innsats for å lage effektive annonser som vil hjelpe deg å nå dine forretningsmål. Det kan også være en fordel å søke hjelp fra en profesjonell markedsfører eller å bruke Pinterests egne annonseringsressurser for å sikre at du lager de beste annonsene for din bedrift og målgruppe.

Innholdsfortegnelse