Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

Den enkle personvekten – et kraftfullt verktøy i hverdagen

Den enkle personvekten – et kraftfullt verktøy i hverdagen

29. august 2023

Markedet for vektnedgang er preget av en rekke ulike leverandører av måltidsløsninger, slankeprogrammer og mye mer. Samtidig anbefaler myndigheten i stort at man spiser et sunt og variert kosthold ved vektnedgang, kombinert med fysisk aktivitet. Kanskje er det mer enn nok å investere i gode personvekter?

Kontroll og oppfølging er viktig

Det er selvfølgelig en ekstrem forenkling at bruk av enkle personvekter vil bidra til vektnedgang, men samtidig er det svært vanskelig å følge opp egen vekt hvis man ikke veier seg med jevne mellomrom. Det handler ikke om å ha et altfor høyt fokus på egen vekt, men det er vanskelig å sette seg mål hvis man ikke vet hvor man befinner seg – og det er vanskelig å følge med på fremdriften hvis man ikke har noe å sammenligne med underveis.

Bare det å veie seg regelmessig kan ha en effekt på forholdet til egen vekt, og det å unngå badevekten er sannsynligvis ikke en god strategi. Husk på at vekten er den samme uansett om du veier deg eller ikke.

Vekt er ikke alt

Det er selvfølgelig viktig å huske på at vekt definitivt ikke er den eneste faktoren som påvirker helse og velvære. BMI er et mål som kan være svært misvisende for enkelte, og å bare se på vekt kan også gi et feilaktig bilde av egen helse. Det er viktig å se vekten i sammenheng med andre faktorer, som kosthold, trening, andel muskler i forhold til fett og mye mer.

Å ha en god personvekt er definitivt ikke noen snarvei til sunn vektnedgang og en stabil vekt. Samtidig er kontinuerlig oppfølging av egen vektutvikling en viktig faktor når det gjelder faktisk å kunne følge med på hva som fungerer og ikke fungerer. Derfor er personvekten også et kraftfullt verktøy i hverdagen, særlig hvis du har som mål å etablere sunne vaner som legger til rette for vektnedgang.

Innholdsfortegnelse