Kampanje: 20% rabatt til nye kunder

Hva koster en nettbutikk?

Hva koster en nettbutikk?

Hva koster en nettbutikk?

23. oktober 2023

Avenue til online suksess

Den økende etterspørselen etter online shopping har gjort nettbutikk til en uunnværlig del av enhver moderne bedrift. Å etablere en nettbutikk gir imidlertid ikke bare enorme muligheter, men også nye utfordringer, blant annet i form av kostnader. Men hva koster det egentlig å lage en nettbutikk?Ettersom vi i Nez.no arbeider hver dag med å hjelpe bedrifter til digital suksess gjennom vår brede kompetanse, skal vi belyse nødvendige faktorer å vurdere når du skal sette opp en nettbutikk og forklare hva som påvirker prisen.
Hva koster en nettbutikk?

Faktorer som påvirker prisen på en nettbutikk

Valg av plattform

Man kan velge mellom flere plattformer når man skal etablere en nettbutikk. En del av disse er gratis, som for eksempel WordPress med WooCommerce. Andre, som Shopify og Magento, har månedlige avgifter. Anslått kostnad for plattform er mellom gratis og ca. 2,500 kr per måned.

Design og brukeropplevelse

Å levere en brukervennlig netthandel handler om mer enn bare produktene du selger. Det krever brukervennlig design som gir en tilfredsstillende shoppingopplevelse. Kostnaden for design inkludert skreddersøm kan variere fra ca. 5,000 kr til 50,000 kr, avhengig av kravene du har.

Innhold og produktpresentasjon

Det er viktig å ha klart det grunnleggende innholdet i din nettbutikk, inkludert detaljerte og engasjerende produktbeskrivelser, høykvalitetsbilder og eventuelt videoer av produktene. Prisen her kan variere mye, men ligger som regel mellom ca. 5,000 kr og 50,000 kr.

Markedsføring av nettbutikken

Dette inkluderer søkemotoroptimalisering (SEO) og digitale markedsføringskampanjer på kanaler som Google Ads, Facebook, Instagram og Pinterest. Prisen er vanlig fast per måned hos oss i Nez.no, og beløper seg til ca. 6,000 kr/mnd per kanal.

Vedlikehold og oppdatering

Nettbutikken din skal være dynamisk og fylt med friskt innhold. Dette vil sikre at kundene kommer tilbake. Prisen for vedlikehold og oppdateringer vil variere avhengig av hvor ofte du vil oppdatere eller hvor ofte du har nye varer å legge til.

Beregn total kostnad av en nettbutikk

For å beregne den totale kostnaden av en nettbutikk, må du summe alle disse komponentene. Kostnaden for en enkel nettbutikk vil ligge et sted mellom 10,000 kr og 30,000 kr, mens en mer kompleks nettbutikk kan koste opp til 100,000 kr å sette opp. Dette er imidlertid en engangsinvestering som vil betale seg over tid. Videre må du også budsjettere for løpende kostnader som hosting og markedsføring, som vil ligge rundt 2,000 kr – 10,000 kr per måned.

En nøkkel til suksess

I Nez.no er vi stolte av å kunne tilby sjeldne priser for de tjenestene vi tilbyr, og det samme gjelder for nettbutikker vi utvikler. Alle bedrifter, uansett størrelse, kan ha råd til å ha en profesjonell nettbutikk med oss. Vi leverer skreddersydde løsninger som passer dine unike behov til faste, lave priser.Så, hvis du lurer: Du vet hvor du kan finne det riktige svaret.
Innholdsfortegnelse